Acasă » 2010 » Noiembrie » 4 » Traducere sau interpretariat?
3:37 PM
Traducere sau interpretariat?

Astazi toti folosim limbile straine.

           Avem nevoie de ele indiferent de imprejurare:calatorii,studii,afaceri,loc de munca.

           Chiar daca fiecare dintre noi cunoatem ,una sau doua limbi straine ,exista sigur si o situatie in care avem nevoie de sprijinul specialistilor in domeniu.

           Cand ne referim la specialisti ,avem in vedere doua categorii:traducatorii si interpretii.

 

            Chiar daca cineva vorbeste destul de bine o limba straina,nu va avea drept rezultat si o traducere scrisa perfecta.

          Traducatorii care efectueaza lucrari de o calitate perfecta in doua sau mai multe limbi sunt destul de rari.

         Exista si programe de traducere automata ,dar niciodata nu vor fi superioare inteligentei umane.Vor ramane doar un simplu ajutor logistic.

          Traducerea si interpretariatul au multe in comun si totusi sunt doua profesii diferite ce necesita diverse tipuri de pregatire .Poti face interpretariat doar daca stii limba perfect.Si pentru asta trebuie sa fii familiarizat cu diverse tehnici.

 

        Traducatorii trebuie sa inteleaga toate sensurile textuluidin limba sursa astfel incat sa poata reproduce adevaratul inteles .Translatorul trebuie sa aiba simt de initiativa ,dorinta de a invata ,sa fie bine organizat si adaptabil la lucrul stresant si termenele limita.

        Interpretii insa trebuie sa fie comunicativi,mereu la curent cu noutatile in domeniul lumii afacerilor si multe alte domenii de activitate,sa fie flexibili si intuitivi ,sa aiba reactii rapide si calitati diplomatice.

Categorie: SERVICII/SERVICES | Vizualizări: 11763 | Adăugat de: lextrade | Tag-uri: traducere sau interpretariat, traduceri ploiesti, traduceri, traduceri online | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii înregistraţi pot adăuga comentarii
[ Înregistrare | Autentificare ]
Program
    LUNI- JOI 10:00 - 15:00
    VINERI 10:00 -14:00
    Va atragem atentia ca biroul nostru nu este ocupat permanent, deoarece angajatii nostri se afla foarte des pe teren. Va rugam sa ne contactati prin e-mail / telefon, in prealabil, pentru stabilirea unei intrevederi la biroul nostru.


ADRESA NOASTRA
STRADA POSTEI 71
BLOC C1 AP 28 ETAJ 6 AP 28
INTERFON 6280720721804 office@lextradeinternational.ro